Здрава и функционална храна

Zdrava i funksionalna hrana

Већ дуго времена је познат користан утицај пивског квасца на здравље људи, на пример као извор важног витамина Б, као и многих органски везаних минерала које карактерише одлична биолошка доступност.

Ми користимо мултибиотички ефекат пивског квасца у специфичним применама, на пример за стимулисање имуног ефекта бета-глукана или нутриционих карактеристика пептида и амино киселина.

На тај начин смо у могућности да Вам обезбедимо основу за формирање нових концепата Ваших производа.


Yestimun

Бета-глукан у свом природном облику
„Yestimun®“ једини бета-глукан из квасца на свету који је изолован из сировине која је произведена у складу са Немачким законом о чистоћи пива

Чистоћа
„Yestimun®“ бета-глукан је произведен искључиво из пивског квасца. Захваљујући специјално развијеном процесу, стручњаци фирме „Leiber GmbH“ су кадри  да пречисте пивски квасац тако да природна структура бета-глукана остане нетакнута.

Тек при чистоћи од 85 % одређени имуно-рецептори у цревима могу да препознају структуру бета-глукана - и активирају имуни систем организма:
Што је виши степен чистоће глукана, то организам може ефикасније да га препозна.    

Поверење
Фирма „Leiber GmbH“ је специјализована у производњи квасца већ 60 година. Као ни једна друга фирма, фирма „Leiber GmbH“ обезбеђује транспарентност:
„Leiber GmbH“ гарантује порекло квасца и обезбеђује највише стандарде у контроли квалитета.
Фирма „Leiber GmbH“ производи бета-глукан највишег квалитета - Made in Germany“.       

Одбрана против патогена
Узимање препарата „Yestimun®“ штити организам од уобичајених прехлада и грипе. Студије спроведене од стране фирме „Leiber GmbH“ су доказале позитиван ефекат препарата „Yestimun®“ на имуни систем.

У студији која је трајала 26 недеља и која је изведена на 100 мушкараца и жена са повишеним ризиком од инфекције, испитан је профилактички и терапеутски ефекат препарата „Yestimun®“ у случајевима некомпликоване прехладе.

Резултати:

  • Студија је показала да су особе које су узимале препарат „Yestimun®“ мање оболевале од прехладе или грипе него чланови контролне групе;
  • У случајевима болести, симптоми прехладе су били мање озбиљни и краће су трајали код особа које су узимале препарат „Yestimun®“;
  • 76,3 % учесника студије су се изјаснили да је препарат „Yestimun®“ имао добар или врло добар ефекат;
  • Следећа 16-недељна студија са 224 испитаних субјекта је потврдила да узимање препарата „Yestimun®“ редукује учесталост појаве прехладе до статистички значајног степена;
  • Самостална процена субјеката који су узимали препарат „Yestimun®“ у односу на оне који су узимали плацебо је такође била слична: 83,7 % учесника студије је оценило ефикасност препарата „Yestimun®“ као „добар“ или „одличан“.     

Трећа студија (објављена у часопису „Nutrition Research 29/2009“) је поново доказала позитиван ефекат препарата „Yestimun®“ на имуни систем организма. Студија је била оријентисана на испитивање интерлеукина-10 (IL-10), једног анти-упалног маркера. То је била прва студија која је доказала да орално узет бета-глукан из квасца (препарат „Yestimun®“) повећава ниво позитивно класификованог IL-10 маркера у крвотоку и масном ткиву.

Боље здравље без нежељених дејстава
Препарат „Yestimun®“ је у Немачкој класификован као додатак исхрани или дијететски суплемент. У сагласности са студијама које је спровела фирма „Leiber GmbH“ препарат „Yestimun®“ нема нежељена дејстава. Он се сигурно може препоручити у профилактичке сврхе за људе са повишеним ризиком од инфекција. У САД, бета-глукан из квасца је класификован као GRAS (generally recognized as safe). У Јапану се бета-глукан изолован из више различитих извора укључујући и гљиве користи већ дуже времена.